Polisi yaraladılar ama serbest kaldılar!

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2006 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kapkaç, yankesicilik suçlarından sabıkalı kişiler, kendilerini yakalamak isteyen üç polisi yaraladı

Mahkemeye çıkarılan zanlılar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldılar.

Kızılay'da meydana gelen kapkaç ve yankesicilik olaylarını takip eden Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği'nde görevli polis memuru F.A, geçen hafta iki kişinin saldırısına uğradı. Saldırı sonucu polis memuru bıçak darbesiyle kolundan yaralanırken, saldırganlar kaçtı. Kimliği belirlenen saldırganlar önceki gün Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Kapkaç ve yankesicilik suçlarından sabıkası bulunan Metin Ö. ve Berat F. sorgulamalarının ardından mahkemeye sevk edildiler. Mahkeme bu kişileri, ifadelerini aldıktan sonra serbest bıraktı. Olayı soruşturan savcı, serbest kalma kararına itiraz etti, ancak, mahkemenin kararı değişmedi.

Sakarya Caddesi'nde meydana gelen bir başka olayda ise kadınların çantasından cüzdanlarını yankesicilik yöntemiyle çalmaya çalışan iki kişinin ihbar edilmesi üzerine, olay yerine yakın iki polis memuru bu kişileri takibe aldı. Polisle Kızılay'da kovalamaca yaşayan iki kişi yakalanacaklarını anlayınca, polise saldırdı. Bu kişiler polis memuru S.Ş'nin parmağını kırarken, polis memuru M.G'nin de kafası yarıldı.

Olaydan sonra kaçan iki kişi dün Çankaya İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandı. Sabıkası bulunan Şehmuz K. ve Şaban A, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Her iki olaya karışanların, Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından, ?kapkaç ve yankesicilik yapmak için teşekkül oluşturmak? suçlamalarından gözaltına alındıkları ve polis tarafından ?Diyarbakır grubu? olarak adlandırılan kişilerden olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber